min blogg om företagande och företagsservice

Kameraövervakning - vad är problemet?


skrivet den 22 jul av Stefan, klockan:12:58
Det är alltid ett stohej om den personliga integriteten när det gäller kamerövervakning. Visst vill man kanske inte bli filmad och övervakad varje sekund av sitt liv, men någonstans tycker jag all upprördhet är oerhört överdriven och inte alls verklighetsförankrad. Personer som känner sig kränkta och övervakade med kamerövervakning verkar överskatta sin egen viktighet. De tror att det säkert sitter tio heltidsanställda och kollar i kamerorna efter just dem och övervakar varje steg de tar. Själv känner jag mig inte övervakad då jag är övertygad om irrelevansen att övervaka just mig. Visst lär jag finnas inspelad på ett stort utbud av ställen med kameraövervakning, men vad gör det?

I Borgholm har folk blivit upprörda för att kommunen filmar folklivet i den centrala delen av staden utan tillstånd. Det handlar helt enkelt om en gammal hederlig webbkamera som visar bilder i realtid från torget och Storgatan. Big deal, men ett tillstånd borde de ju ha sökt i alla fall.

Själv övervakas jag på jobbet. Eller, det är inte jag som övervakas, men det filmas en hel del för att få bukt med potentiella kriminella element. Allt sparas på en inlåst server och det inspelade materialet har bara använts en gång efter ett inbrott på jobbet. Det störde inte mig att polisen tittade på när jag lastade varor, men det störde däremot inbrottstjuven som kunde identifieras.

Jag tycker att det borde sättas upp mer övervakningskameror vid ställen där det ständigt händer mindre trevliga grejor, som till exempel vid uteställen och andra platser där våldsbrott och rån brukar förekomma.

Just nu värderat 3.1 av 81 människor

  • Currently 3,061729/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kommentarer är stängt